دکتر مجید مصلحی :

ماموریت اصلی جشنواره ابلاغ مفاهیم انقلاب اسلامی از زبان هنراست

دومین نشست خبری چهارمین جشنواره آثار و تولیدات مراکز استانی حوزه هنری ازساعت 10 صبح روز یکشنبه 29 شهریور94 با حضوردکترمجیدمصلحی مدیرچهارمین جشنواره آثار و تولیدات و سیدمهدی سیدین‌نیا رئیس حوزه هنری اصفهان و دبیرجشنواره چهارم در جمع خبرنگاران و اهالی رسانه در خانه هنرمندان اصفهان برگزار شد.

به گزارش کمیته تبلیغات واطلاع رسانی جشنواره آثاروتولیدات مراکزاستانی حوزه هنری مجیدمصلحی مدیرچهارمین جشنواره آثار و تولیدات مراکز استانی حوزه هنری هدف از برگزاری این جشنواره را کشف، جذب و پرورش استعدادهای هنری جوان مراکز استانی حوزه هنری و تولید و خلق نمونه آثار در رشته‌های مختلف هنری نمایش، ادبیات، هنرهای تصویری، موسیقی، تجسمی، ادبیات پایداری و محصولات فرهنگی عنوان کرد .
وی خاطرنشان کرد: مأموریت اصلی ما در حوزه هنری تولید و ابلاغ پیام‌های انقلاب اسلامی از زبان هنر است ودلیل انتخاب شهر اصفهان  برای این جشنواره ،داشتن ظرفیت های لازم برای برگزاری این رویداد بزرگ بوده است.

نمایش آثار برتر استانی در جشنواره
وی با اشاره به شعار جشنواره که" یک گام به پیش " است تصریح کرد: ما اکنون در گام چهارم این جشنواره هستیم و دیگر گام به گام رفتن جوابگوی فعالیت های فرهنگی هنری نخواهد بود و ما باید به سراغ میانبرها برویم و با یک جهش درصدد خلق اتفاقات خوب وکسب موفقیت ها باشیم.
مصلحی تأکید کرد: امروزه شاهد برگزاری جشنواره‌های متعددی در سطوح مختلف در کشور هستیم ولی آنچه جشنواره آثار و تولیدات مراکز استانی حوزه هنری را از دیگرجشنواره‌ها متمایز می‌کند تنوع رشته‌های مختلف و ترکیبی از هنرهاست که همزمان در این جشنواره مورد ارزیابی قرار می گیرند وازسوی دیگر آثار شرکت‌کنندگان در این جشنواره خاص بوده و صرفاً ازتولیدات مراکز استانی حوزه‌هنری هستند.
وی ادامه داد: برگزاری جشنواره به شکلی پیش رفته است که تولیدات دارای موضوعات مشخصی بوده و در چارچوب مأموریت‌های سازمانی قرار دارند و تمام هدف این جشنواره دوری کردن از نمایش آثار ویترینی وتلاش برای عرضه محصولات فرهنگی تولید شده درمراکز استانی است و فرصتی برای داوری، ارزشیابی و نقد و بررسی آثار.
وی یکی دیگر ازاهدف اصلی این جشنواره را سامان‌دهی جریان تولید عنوان کرد وافزود: تلاش برای ارتقاء سطح کمی وکیفی محصولات براساس نیازسنجی انجام شده و طراحی شده در مراکز استانی از اولویت های اصلی این جشنواره است.
رونمایی بیش از 120 عنوان کتاب ادبیات پایداری
این مدرس دانشگاه در ادامه با اشاره به نظریه دانشمندان وکارشناسان حوزه مدیریت  گفت: در مواجهه با هرکاری سه محور تشخیص، تثبیت و تعالی را باید درفعالیت ها مورد استفاده قرارداد.
مدیر جشنواره افزود: در امر تشخیص امروز خوشبختانه می‌توانیم اعلام کنیم اغلب مراکز توجه ویژه به تولید دارند و حرکت‌ما به سوی محصول شدن تولیدات است، در امر تثبیت به این مهم دست یافته ایم که مدیران فرهنگی و هنری ما و هنرمندان مرتبط با حوزه هنری کمتر دستخوش تغییرات مدیریتی و سیاسی کشور شده‌اند و این آرامش به عنوان  یک سیاست راهبردی در کشور می تواند تثبیت شود.
وی ادامه داد: در موضوع تعالی به لحاظ تکنیک و محتوا گام‌های خوبی برداشته‌ایم ‌و مراکز استانی به لحاظ توجه به محتوا، تولیدات هنری را ارائه می‌دهندکه هم راستا با سیاست های کلان حوزه هنری است. این که تولیدات ما با مخاطبان مرتبط باشد و متناسب با نیازهای آنان باشد دارای اهمیت است.
مدیرکل امور استانها و مجلس حوزه هنری خاطرنشان‌کرد: در حوزه ادبیات پایداری تولیدات مراکز استانی تا 4 سال گذشته به عدد انگشتان یک دست هم در استانها نمی‌رسید اما امروز در جشنواره چهارم از تولیدات2 سال گذشته نزدیک به120 عنوان کتاب در این حوزه تولید شده است که در ویژه برنامه شب خاطره رونمایی خواهیم کرد که در تاریخ فعالیت‌های فرهنگی کشور بی‌نظیر است.
توجه جدی  به جغرافیای پهناور کشور و هنرمندان
مجید مصلحی ادامه داد: در بخش پژوهش‌های هنری دراستانهاحداقل در 6-7 استان بالغ بر100 عنوان پژوهشی تولید در سال داریم، دربخش هنرهای تصویری ازجمله فیلم، پویانمایی، درمراکز استانی تولید فیلم به بیش از 250 موضوع درسال رسیده است. در بخش فیلم های بلند سینمایی و ویدیویی 6 فیلم توسط حوزه هنری مراکز استانی تولید شده است که در طول برگزاری جشنواره در سینماهای محل اکران فیلمهای جشنواره به نمایش درخواهندآمد.
مصلحی با اشاره به برنامه ریزی 1 تا 5 ساله دراستانها افزود: نمی‌توان در فرهنگ و هنر برای تمامی استانها یک نسخه واحد پیچیدزیرا در هراستانی با توجه به شرایط اقلیمی خود یک بخش یا یک موضوع هنری را برجسته تر نشان داده است.
وی خاطرنشان‌کرد: امروززمان آن فرا رسیده که نگاه به مرکز و تمرکزگرایی درامور فرهنگی و هنری از روی پایتخت برداشته شود و توجه جدی  به جغرافیای پهناور کشور خصوصآ هنرمندان و ظرفیت‌های هنری مراکز استانی شود.
مدیر جشنواره تولیدات تصریح کرد: امروز زمان آن است که به جای کارهای ویترینی و نمایشی و بازی با آمار و ارقام که بیشتر مورد تمایل ما مدیران است به کیفیت و اثر بخشی آثار توجه بشود و به مشارکت هنرمندان مراکز استانی در تصمیم‌گیری ها و تولیدات توجه بیشتری ‌شود.
وی با اشاره داشتن روحیه اتنقاد پذیری مسئولان فرهنگی گفت: کسی که در حوزه فرهنگ و هنر مسئولیت دارد باید سینه‌ای گشاده‌ترداشته باشد و با سعه صدر و خوش رویی به مطالبات بحق مردم و هنرمندان توجه داشته باشد . این مدیر فرهنگی افزود: کسی که درحوزه فرهنگ کار می کند باید نقدپذیری بیشتری داشته باشد و امروز تشریک مساعی همه گروه‌ها و دستگاه‌ها در حوزه فرهنگ و هنر یک ضرورت اجتناب‌ناپذیر است و زمان آن است تا برای ایران آینده،«ما» بشویم. بنابراین حوزه هنری هیچ رقابتی با هیچ دستگاهی ندارد و هرجایی بداند که دیگران حضور ندارند حضور خواهد داشت و هرکسی به ما کمک کند به گرمی دست او را می‌فشاریم.
وی همچنین به لزوم استفاده از فناوری های ارتباطات و اطلاعات ، بهره مندی از شبکه های اجتماعی و فضای مجازی اشاره کرد و افزود: ما تنها در برنامه ای مانند تلگرام 13 میلیون کاربر داریم و کشورما 11 درصد از جمعیت عضو شبکه های اجتماعی در جهان را تشکیل می دهند.
افق های روشن جشنواره آثار
مدیر چهارمین جشنواره تولیدات مراکز استانی حوزه هنری ادامه داد: یکی از مشکلات امروز بخش فرهنگ و هنر نبودظرفیت تبدیل تولید به محصول و عرضه آثار و رساندن آن به مخاطب و گردش اقتصادی در این زمینه است و این اتفاق انشالله می‌تواند از افق‌های روشن جشنواره ‌های آتی باشد.
مدیرکل اموراستانهای حوزه هنری به بیان تفاوت چهارمین جشنواره تولیدات مراکز استانی با دیگر جشنواره‌ها پرداخت و گفت: اول اینکه این جشنواره باید بتواند در حوزه مأموریتی خود استعدادهای خوب و جوان مراکز استانی را شناسایی و فرصت‌های حمایتی و هدایتی برای آن ایجاد کند و این در مأموریت تمامی مراکز استانی ما است.
وی ادامه داد: ما سی استان در حوزه هنری داریم که می‌توانیم این استانها را با آثار این جشنواره پوشش دهیم،  4000 اثر تجسمی در قالب 500 یا 600 عنوان موضوعی می تواند بخش زیادی از گالری های مراکز استانی ما را در قالب برگزاری نمایشگاه های تخصصی تجسمی پوشش دهد. در حوزه نمایش با توجه به هزینه‌های سنگین تولید، بهترین‌های این جشنواره می‌تواند دردیگر استانها فرصت روی صحنه رفتن را پیدا کنند. در بخش نمایش فیلم بلند تولیدی مراکز استانی می‌تواند استمرار یابد و در سینماهای حوزه هنری با توجه به ظرفیت های بومی و منطقه‌ای اکران شوند و جریان تولید آثار شاخص سینمایی استمرار یابد.
وی در پایان از همکاری استاندار و شهردار اصفهان و مسئولین این شهر تشکر کرد.
چهارمین جشنواره آثار وتولیدات مراکز استانی حوزه هنری 7تا9 مهرماه در استان اصفهان برگزار می شود.



قسمت نظرات غیر فعال میباشد

یادداشت روز


وجود دبیرخانه دائمی جشنواره تولیدات مراکز استانی ضروری است

برای برپایی کیفی‎تر جشنواره صرفا تعداد شمارگان آن، ارتقای کیفی به جشنواره نمی‎دهد، بلکه در جهت پیشرفت دوره به دوره آن، باید دبیرخانه‎ای مرکزی به‎صورت دائمی تشکیل و در فاصله برپایی دوره‎های مختلف جشنواره به‎طور فعال‎تری عمل کنند. تشکیل دبیرخانه دائمی و برگزاری کارگاه‎های توجیهی ویژه هنرمندان موجب برقراری ارتباط مستحکم بین هنرمندان با جشنواره و تبیین اهداف برای آنان می‎شود تا با توجیه درست بتوانند آثاری متناسب با اهداف جشنواره تولید و از ارسال آثار آرشیوی پرهیز کنند.

بسیاری از از آثار راه‎یافته به چنین جشنواره‎هایی معمولا آرشیوی بوده و بعضی از آن‎ها به جشنواره‎های مختلف راه یافته‎اند، درحالی که می‎توان با ایجاد دبیرخانه دائمی و فعال به سیاست‎گذاری و توجیه هنرمندان پرداخته و تولیدات فاخری متناسب با موضوع و اهداف برگزارکنندگان جشنواره اقدام کرد. هدف از برپایی این جشنواره‎ها کمک به ارتقای سطح خلاقیت و اندیشه هنرمندان جوان است تا بتوانند با خلق آثار محکم و متناسب با موضوع جشنواره، هنرآفرینی کنند. تداوم جشنواره باعث ایجاد انگیزه بیشتر در جامعه جوان هنرمندان خواهد شد و آنان را وادار می‎کند که به موضوعات مطرح شده در جشنواره عمیق‎تر فکر کنند و از نگاه هنری اثر خلق کنند.

تناسب آثار با ماموریت‎های محوری حوزه هنری از جمله دفاع مقدس، انقلاب اسلامی، خانواده و بیداری اسلامی از مهمترین ملاک‎ها در این زمینه است. این آثار متناسب با این سیاست‎ها و از بعد مسائل فنی، هنری و زیبایی‎شناسی ارزیابی و داوری می‎شوند. قزوین از دیرباز در زمینه هنرهای تجسمی از جایگاه ممتازی برخوردار بوده است و به‎واسطه همین ویژگی برجسته، شایستگی و استحقاق این را دارد که دبیرخانه بخش تجسمی تولیدات مراکز استان‎ها را از صفر تا صد بر عهده داشته باشد.

کشف استعدادهای جوان و هدایت آن‎ها مهمترین رسالت جشنواره‎های هنری است. اگر برپایی این جشنواره‎ها صرفا برای برگزاری باشد، بیشتر به‎منزله یک کار نمایشی است، اما اگر به‎صورت کیفی‎تر و دائمی‎تر باشد، می‎توان استعدادهای زیادی را در تمام حوزه‎های مختلف شناسایی و به رشد کمی و کیفی آنها کمک کرد.

 

تولیدات مراکز استان


مصاحبه و گفتگو


گالری تصاویر


فراخوان جشنواره